jueves, 17 de noviembre de 2011

I ara què?/ ¿Y ahora qué? (2ª part/2ªparte)

I ara què ? (2ª part, ve de l'entrada titulada Sky,què...???)

Fa dos anys la Federació Internacional (ISF) va designar a la Federació Espanyola (FEDME) com federació amfitriona dels Sky Games 2012 i aquesta, a la vegada, va atorgar a la Ribagorça Romànica l'organització d'aquest esdeveniment internacional d'esports d'alta muntanya.
Estem a vuit mesos de fer realitat el somni de poder acollir a “casa nostra” el campionat més important del món de curses d'alta muntanya actual. En aquests anys previs ja hem pogut comprovar la capacitat organitzativa, acollint proves de primer nivell, i la resposta de del territori en forma de voluntariat. També hem pogut copsar les opinions dels skyrunner's destacant la qualitat (dificultat) dels circuits dissenyats i sobretot el magnífic entorn en el que s'han disputat les competicions. Així doncs tenim el millor escenari, la capacitat per organitzar un esdeveniment internacional i tindrem els millors skyrunners del món; ...ens queda la darrera fase de preparació de tot el necessari per arribar en forma a la gran cita.
El teu granet de sorra és molt necessari, .....fes-te voluntari/a!!!!!!

Glossari:

  • ISF - Internacional Skyrunning Federation.
  • Skyrunner - Atleta que competeix en les diferents disciplines de l'skyrunning.
·        Skyrunning – Disciplina de cursa per muntanya que puja per sobre dels 2.000 metres d'altitud, on la inclinació supera el 30% i la dificultat d'escalada no està per sobre del IIº grau. Es poden utilitzar les mans i pals d'ski per ajudar-se a progressar.
  • Skyrunning Disciplines:
·        SkyMarathon – Cursa amb un mínim de 2.000 m de desnivell positiu, entre 30 km i 42 km de distància. La cursa pot transcórrer per camins, senders, roques, neu (per asfalt menys del 15%) i assolir o superar els 4.000 metres d'altitud.
·        SkyRace – Curses situades entre les cotes 2.000 m i 4.000 m, distància mínima de 20 km i màxima de 30 km.
·        Vertical Kilometer – Curses amb 1.000 metres de desnivell vertical sobre terreny variable i que no supera els 5 km de distància lineal.
·        SkySpeed – Curses amb 100 metres o més de desnivell vertical amb més del 33 % d'inclinació del pendent.
·        SkyBike – Duatlons consistents amb la combinació de cursa amb bicicleta o bicicleta tot terreny i una cursa a peu.
·        SkyRaid – Cursa per equips sobre distancies llargues que combinen altres esports com el ciclisme, esquí, escalada, etc...




¿Y ahora qué? (2ª parte, viene del escrito ¿¿Sky, qué...??)

Hace dos años la Federación Internacional (ISF) designó a la Federación Española (FEDME) federación anfitriona de los SkyGames 2012 y esta, a su vez, otorgó a la Ribagorza Románica la organización de este acontecimiento internacional de deportes de alta montaña.
Estamos a ocho meses de hacer realidad el sueño de poder acoger “en nuestra casa” el campeonato más importante del mundo de las carreras de alta montaña actual. En estos años previos ya hemos podido comprobar la capacidad organizativa, montando pruebas de primer nivel, y la respuesta del territorio en forma de voluntariado. También nos hemos podido hacer eco de las opiniones de los skyrunner’s destacando la cualidad (dificultad) de los circuitos diseñados y sobretodo el magnífico entorno donde se han disputado las competiciones. Así pues tenemos el mejor escenario, la capacidad para organizar un acontecimiento internacional, y tendremos a los mejores skyrunner’s del mundo; nos queda la última fase preparatoria para de todo lo necesario para legar en forma a la gran cita.  Tu grano de arena es muy necesario, … hazte voluntario/a!!!!


Glosario

  • ISF - Internacional Skyrunning Federation.
  • Skyrunner - Atleta que compite en las diferentes disciplinas del skyrunning.
·        Skyrunning – Disciplina de carrera por montaña que sube por encima de los 2.000 metros de altitud, donde la inclinación supera el 30% y la dificultad de escalada no está por encima del IIº grado. Se pueden utilizar las manos y palos de ski para ayudarse a progresar.
  • Skyrunning Disciplines:
·        SkyMarathon – Carrera con un mínimo de 2.000 m de desnivel positivo, entre 30 km y 42 km de distancia. La carrera puede transcurrir por caminos, senderos, roca, nieve (por asfalto menos del 15%) y llegar o superar los 4.000 metros de altitud.
·        SkyRace – Carreras situadas entre las cotas 2.000 m y 4.000 m, distancia mínima de 20 km y máxima de 30 km.
·        Vertical Kilometer – Carreras con 1.000 metros de desnivel vertical sobre terreno variable y que no supera los 5 km de distancia lineal.
·        SkySpeed – Carreras con 100 metros o más de desnivel vertical con más del 33 % de inclinación de la pendiente.
·        SkyBike – Duatlones que combinan carrera en bicicleta o bicicleta todo terreno y una carrera a pie.
·        SkyRaid – Carrera por equipos sobre distancias largas que combinan otros deportes como el ciclismo, esquí, escalada, etc...

No hay comentarios:

Publicar un comentario